2022.04.30. 15:00 Várfok Galéria

Soundscape

A Studio 5 Kortárs Zenei Műhely (Bella Máté, Kecskés D. Balázs, Kutrik Bence, Szentpáli Roland és Virágh András Gábor) célja olyan tematikus koncertek létrehozása, ahol a nagyközönség számára is befogadhatóbbá tudják tenni a kortárs zenét. Fontos számukra, hogy a modern zene elérjen egy szélesebb közönséget, ezért mindig valamilyen friss ötlettel prezentálják kompozícióikat.

A Studio 5 immáron kilencedik tematikus koncertjének a középpontjában a kortárs zene és a képzőművészet kapcsolata áll. Szirtes János (1954, Budapest) a magyar kortárs művészeti színtér ikonikus alakja, festő, grafikus performer, videó- és médiaművész. A Várfok Galériában 2021 tavaszára tervezett kiállításának egyik része a 80-as évek festészeti és grafikai munkásságából fog bemutatni egy válogatást, számos alkotás most kerül először kiállításra. A tárlat másik felében Szirtes legújabb festményei és performansz videói kerülnek vetítésre.

A most kiállított alkotásokra, a Studio 5 szerzői új kortárs zeneművekkel reflektálnak egy tárlatvezetéssel egybekötött zenei est keretein belül, a kiállítás záró periódusában. A kompozíciók bemutatják a Szirtes-képek zenei analógiáit és inspirációit: a véletlenszerűség és a szigorú determináltság formai és tartalmi megfelelőit. A koncertre a Várfok Galériában kerül sor, Budapest, Várfok u. 11, 1012.
 
Műsor: 
Szentpáli Roland – Breeze of Spring
Bella Máté – Monochronic
Kutrik Bence – Crepusculum
Virágh András Gábor – Paralelles
Kecskés D. Balázs – Völgyben
 
 

Galéria